Меню
Количка

Кафе на зърна

Кафе на зърна

СЪЩЕСТВУВАТ ДВА ОСНОВНИ ВИДА КАФЕ НА ЗЪРНА:

  1. Робуста. Зърната кафе от този сорт са с по-остър и стипчив вкус. Използва се за направата на разтворимо кафе и по-ниско качество мляно кафе.
  2. Арабика. Зрелите червени плодове често се събират на ръка, отбирайки се само зрелите зърна, които отиват за преработка и се превръщат в познатото ни ароматно кафе на зърна. Неговият вкус е много по-наситен и несравнимо ароматен.

Кафеното дърво (Coffea) принадлежи към семейство Брошови (Rubiaceae) в което се включват повече от 90 вида. Най-известното растение от семейството е кафето, от които от значение са два вида:

Coffea arabica - Арабика

Coffea canephora - Робуста

Кафените растения представляват вечнозелени храсти, с кожести овални листа. В горички образуват храсталак, и могат да достигнат до 4 м на височина. Образуват осева кореносна система, която на дълбочина достига до 2,5 м. Цветовете са бели и миришат като жасмин. Цъфтежа започва след сухия сезон и се инициира от първия паднал дъжд. Плодовете които се появяват (кафени череши) съзряват за 5-8 месеца (Арабика) или 9-11 месеца (Робуста).

По време на съзряването цвета се мени от зелен до жълт и в последствие - червен. Кафения плод има две семена (кафените зърна) които са разположени едно до друго откъм плоските страни. Всяко семе е обвито с плътно прилепнала сребърна кожица и слабо прилепнала обвивка (пергамент). И двете зърна са обвити с сладкото месо на кафената череша, след което е червената външна обвивка.

 

Пречистените сурови зърна арабика имат издължена овална форма с вълнообразен канал. В канала може често да се видят остатъци от сребърната кожица. Цвета варира от синьо-зелен, зелен до светло сиво-жълт. Дължината е 5-8 мм.

 

Зърната на Робустата са кръгли и имат прав канал, който е много по-малък. Цвета е светло сиво-жълт. При определени условия в плода може да се развие само едно семе. Това се случва специално по върховете на клоните на кафеното дърво. Тези семена (зърна) се наричат грахчета. В производствения процес се отделят и се обработват отделно.

КАКВО ВЛИЯЕ НА ВКУСА КАФЕТО?

Най-важният фактор, който влияе на вкуса на зърната на кафето, е неговото качество. Процесът на отглеждане и обработка влияе върху крайния продукт. Климатичните условия, времето, по което е била събрано и степента на зрялост – всичко това дава отражение на качеството на всяко едно зрънце кафе! Добре е да се купува кафе във вакуумни опаковки. Ако ароматът на зърната е силен, без никакви примеси и горчивина, то несъмнено продуктът е свеж. Опаковките трябва да бъдат плътни на пипане, а при отваряне трябва да се чуе леко пукване и съскане. Тези звуци говорят, че опаковката е качествена и при зърната кафе току-що е започнал да влиза въздух.

GO CAFFÈ BLACK SELECTION - 0,500 КГ. GO CAFFÈ BLACK SELECTION - 0,500 КГ.
Изчерпан
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
КАФЕ НА ЗЪРНА GO CAFFÈ BLACK SELECTIONEXCLUSIVE BLEND – 0.500 KGГуарме качество - специално за ценители. Линията Go Cafè  е създадена в  преследване на съвършенството. Тя е предназначена за всички онези кафе-ентусисати, които познават и държат на най-деликатните аромати. Насладете се на то..
19.00лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
КАФЕ НА ЗЪРНА GO CAFFÈ BLACK SELECTIONEXCLUSIVE BLEND - 1 KGГуарме качество - специално за ценители. Линията Go Cafè  е създадена в  преследване на съвършенството. Тя е предназначена за всички онези кафе-ентусисати, които познават и държат на най-деликатните аромати. Насладете се на това н..
38.00лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
GO CAFFÈ BRAZIL - кафе на зърна 500гр.ARABICA SINGLE ORIGIN - EXCLUSIVE BLEND - 0,500 KGПревъзходна комбинация от най-добрите кафени зърна арабика от Бразилия. Намалено съдържание на кофеин: 1,3%.BRASIL SANTOS MONTECARMELO е много сладко кафе с флорални нотки, нежни и изключително рафинирани.. В доп..
15.00лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
GO CAFFÈ DEK ARABICA SINGLE ORIGIN - EXCLUSIVE BLEND - 0,500 KG ЗЪРНАКафе с мек и кадифен аромат, смес със съдържание на кофеин не повече от 0,1%. Кафе, подходящо за консумация у дома, в офиса и в бара. Сърцето ви ще благодари!В пакети от 0,500кг.10 кг. в кашон..
15.00лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
GO CAFFÈ KILIMANJARO - кафе на зърна 500гр.ARABICA SINGLE ORIGIN - EXCLUSIVE BLEND - 0,500 KGПревъзходна комбинация от най-добрите кафени зърна арабика от Танзания. Намалено съдържание на кофеин до 1,3%.Изискано и класно кафе, определяно за едно от най-добрите гурме кафета в света. Вкусът е лек, сла..
15.00лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
GO CAFFÈ MEXICO - кафе на зърна 500гр.ARABICA SINGLE ORIGIN - EXCLUSIVE BLEND - 0,500 KGПревъзходна комбинация от най-добрите кафени зърна арабика от Мексико. Намалено съдържание на кофеин: 1,3%.Устойчивият и структуриран вкус на Мексико Altura SHG е безспорно за любителите на балансираната киселинн..
15.00лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
GO CAFFÈ PLANTATION INDIA - кафе на зърна 500гр.ARABICA SINGLE ORIGIN - EXCLUSIVE BLEND - 0,500 KGПревъзходна комбинация от най-добрите кафени зърна арабика от Индия. Намалено съдържание на кофеин до 1,3%.Кафе, отглеждано при висока надморска височина от няколко малки производители, които избират на..
15.00лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
GORIZIANA CAFFÈ - AROMA CLASSIC- 0,250KGЧЕРВЕН ЕТИКЕТ (АРОМА КЛАСИКО)Goriziana café - Арома Класико е саздадено за онези, които са почитатели на силния вкус и тъмния каймак. внимателно подбраните зърна от арабика и робуста, правят кафето предпочитаното удоволствие за започване на деня.Класическо ита..
4.00лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
GORIZIANA CAFÉ  - AROMA PIÙ -0,250KGСИН ЕТИКЕТ – МЛЯНО  (С ОЩЕ ПОВЕЧЕ АРОМАТ...)Висококачествена смес, отличаваща се с изключителен и добре балансиран вкус, получен от голямото количество акуратно подбрани сортове кафе АРАБИКА от Бразилия и Колумбия.GORIZIANA CAFÉ - Син етикет е кафе, ..
5.00лв.
GORIZIANA CAFÉ  - EXTRA GOLD -0,250KG GORIZIANA CAFÉ  - EXTRA GOLD -0,250KG
Изчерпан
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
GORIZIANA CAFÉ  - EXTRA GOLD -0,250KGЗЛАТНА СЕРИЯ – МЛЯНОТази смес е резултат от изключително прецизен подбор на най- добрите кафени зърна АРАБИКА от Бразилия, Етиопия и Централна Америка. Мекият, сладък и леко ликьоров вкус, шоколадовият аромат, балансираната киселинност и впечатляваща плътнос..
6.50лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
КАФЕ НА ЗЪРНА GORIZIANA CAFÉ  - EXTRA GOLD  - 1KG(СМЕС - БАР ЕКСТРА)Тази смес е резултат от изключително прецизен подбор на най- добрите кафени зърна АРАБИКА от Бразилия, Етиопия и Централна Америка. Мекият, сладък и леко ликьоров вкус, шоколадовият аромат, балансираната киселинност и впеч..
26.00лв.
Производител: TORREFAZIONE GORIZIANA SNC
GORIZIANA CAFÉ  - EXTRA GOLD -0,250KG(СМЕС - БАР ЕКСТРА)Тази смес е резултат от изключително прецизен подбор на най- добрите кафени зърна АРАБИКА от Бразилия, Етиопия и Централна Америка. Мекият, сладък и леко ликьоров вкус, шоколадовият аромат, балансираната киселинност и впечатляваща плътност..
6.50лв.
Показани 1 от 12 | 26 (3 Страници)
За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие. Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.Политика за Поверителност