Съществуват два основни вида кафе на зърна:

 1. Робуста. Зърната кафе от този сорт са с по-остър и стипчив вкус. Използва се за направата на разтворимо кафе и по-ниско качество мляно кафе.
 2. Арабика. Зрелите червени плодове често се събират на ръка, отбирайки се само зрелите зърна, които отиват за преработка и се превръщат в познатото ни ароматно кафе на зърна. Неговият вкус е много по-наситен и несравнимо ароматен.

Какво влияе на вкуса кафето?

Най-важният фактор, който влияе на вкуса на зърната на кафето, е неговото качество. Процесът на отглеждане и обработка влияе върху крайния продукт. Климатичните условия, времето, по което е била събрано и степента на зрялост – всичко това дава отражение на качеството на всяко едно зрънце кафе! Добре е да се купува кафе във вакуумни опаковки. Ако ароматът на зърната е силен, без никакви примеси и горчивина, то несъмнено продуктът е свеж. Опаковките трябва да бъдат плътни на пипане, а при отваряне трябва да се чуе леко пукване и съскане. Тези звуци говорят, че опаковката е качествена и при зърната кафе току-що е започнал да влиза въздух.

Подредба :
Покажи :
Изглед : Списъчен Табличен
 • GO CAFFÈ BRASIL SANTOS – кафе на зърна 500гр.
  GO CAFFÈ BRASIL SANTOS – кафе на зърна 500гр. Превъзходна комбинация от най-добрите кафени зърна арабика от Бразилия. Намалено съдържание на кофеин: 1,3%. BRASIL SANTOS MONTECARMELO е много сладко кафе с флорални нотки, нежни и изключително рафинирани.  ..
  15,00 лв.
 • GO CAFFÈ KILIMANJARO – кафе на зърна 500гр.
  GO CAFFÈ KILIMANJARO – кафе на зърна 500гр.  Превъзходна комбинация от най-добрите кафени зърна арабика от Танзания. Намалено съдържание на кофеин до 1,3%. Изискано и класно кафе , определяно за едно от най-добрите гурме кафета в света. Вкусът е лек, сладък и проникващ, а тял..
  15,00 лв.
 • GO CAFFÈ MEXICO ALTURA - кафе на зърна 500гр
  GO CAFFÈ MEXICO ALTURA - кафе на зърна 500гр. Превъзходна комбинация от най-добрите кафени зърна арабика от Мексико. Намалено съдържание на кофеин: 1,3%. Устойчивият и структуриран вкус на Мексико Altura SHG е безспорно за любителите на балансираната киселинност в съчетание с леки пикантни нот..
  15,00 лв.
 • GO CAFFÈ PLANTATION AA - кафе на зърна 500гр.
  GO CAFFÈ PLANTATION AA - кафе на зърна 500гр. Превъзходна комбинация от най-добрите кафени зърна арабика от Индия. Намалено съдържание на кофеин до 1,3%. Кафе, отглеждано при висока надморска височина от няколко малки производители, които избират най-доброто от своята реколта, осигурявайки ни ..
  15,00 лв.
 • GO CAFFÈ – Гуарме качество - 1 кг.
  GO CAFFÈ – Гуарме качество - 1 кг. Гуарме качество - специално за ценители. Линията Go Cafè  е създадена в  преследване на съвършенството. Тя е предназначена за всички онези кафе- ентусисати, които познават и държат на най-деликатните аромати. Насладете се на това неустоимо кафе АРАБИКА..
  34,00 лв.
 • GORIZIANA CAFÉ - Златна серия - 1кг.
  GORIZIANA CAFÉ  - Златна серия (смес - Бар Екстра) Тази смес е резултат от изключително прецизен подбор на най- добрите кафени зърна АРАБИКА от Бразилия, Етиопия и Централна Америка. Мекият, сладък и леко ликьоров вкус, шоколадовият аромат, балансираната киселинност и впечатляваща плътност з..
  32,00 лв.
 • GORIZIANA CAFÉ - Златна серия – 250гр.
  GORIZIANA CAFÉ  - Златна серия – 250гр. За едно по-приятно събуждане и енергия през целия ден. Тази смес е резултат от изключително прецизен подбор на най- добрите кафени зърна АРАБИКА от Бразилия, Етиопия и Централна Америка. Мекият, сладък и леко ликьоров вкус, шоколадовият аромат, бала..
  8,00 лв.
 • GORIZIANA CAFÉ - Син етикет (с още повече аромат...) - 1кг
  GORIZIANA CAFÉ - Син етикет (с още повече аромат...) Висококачествена смес, отличаваща се с изключителен и добре балансиран вкус, получен от голямото количество акуратно подбрани сортове кафе АРАБИКА от Бразилия и Колумбия.GORIZIANA CAFÉ - Син етикет е кафе, създадено за хора, харесващи трад..
  24,00 лв.
 • GORIZIANA CAFÉ - Син етикет (с още повече аромат...) - 250гр.
  GORIZIANA CAFÉ - Син етикет e идеално за онези, който обичат плътността и аромата Висококачествена смес, отличаваща се с изключителен и добре балансиран вкус, получен от голямото количество акуратно подбрани сортове кафе АРАБИКА от Бразилия и Колумбия.  В пакет от 250кг. ..
  6,00 лв.
 • GORIZIANA CAFÉ - Червен етикет (Арома Класико)- 1кг.
  GORIZIANA CAFÉ - Червен етикет (Арома Класико)- 1кг. GORIZIANA CAFÉ - Арома Класико е саздадено за онези, който са почитатели на силния вкус и тъмния каймак. Внимателно подбраните зърна от Арабика и Робуста, правят кафето предпочитаното удоволствие за започване на деня. Класическо италиан..
  18,00 лв.
 • GORIZIANA CAFÉ - Червен етикет (Арома Класико)- 250гр
  GORIZIANA CAFÉ - Червен етикет (Арома Класико)- 250гр. Класическо италианско кафе. Превъзходна комбинация от най-добрите кафени зърна - Арабика от Бразилия и Робуста от Индия. Изискан аромат, фин кадифен каймак, допълнен с деликатни нюанси на крем, идеална комбинация за тези, които обичат силн..
  4,50 лв.
 • SAN GIUSTO CAFFÈ - Червен етикет (класик) – 1кг.
  SAN GIUSTO CAFFÈ - Червен етикет (класик) – 1кг. Перфектното съчетание от АРАБИКА и РОБУСТА, характеризиращо се със силен и постоянно плътен вкус... идеалното кафе за начало на деня. .  ..
  18,00 лв.