​Nespresso ISPIRAZIONE VENEZIA

​Nespresso ISPIRAZIONE VENEZIA

Производител : Nespresso
Код на продукта : ​Nespresso ISPIRAZIONE VENEZIA
Наличност :
В наличност
Опаковка: 10 броя
Цена : 10,00 лв.
Описание
NESPRESSO ISPIRAZIONE VENEZIA
Своеобразен мост между Османската империя и Западна Европа, Венеция от векове внася различни сортове кафе и развива умения за майсторско изпичане, което балансира техните разнообразни характери.
Това е музата на нашите кафета: деликатна ароматна напитка с хармоничен баланс на всички елементи, с карамелени нотки и плътно тяло.

ИНТЕНЗИТЕТ: 8 
 
ПРОИЗХОД
Кафето идва в Италия през пристанището на Венеция. Венецианците развиха способност да познават своите зелени, непечени кафени зърна и станаха майстори на кафените смеси. Не мина много преди първите кафенета в Италия да се появят - мнозина със собствени пещи, сервиращи собствени блендове. Искахме да почетем това отлично наследство, като изработихме сместа Ispirazione Venezia, за да отразява това творчество и знание. Един от най-внасяните сортове кафе в Италия е бразилската Арабика и затова нашите експерти започнаха с нея. Смесихме я с високо отглеждани арабики от Централна и Южна Америка, с малцови и плодови профили, които се развиват красиво по време на печене. Избрахме ги, защото те носят нежни аромати и завършен вкус, с който северното италианското кафе е известно.
 
 
ИЗПИЧАНЕ
Този северен търговски град е емблематичен не само заради блендовете си, но и с начина на изпичане. Печенето на кафе обикновено е по-леко в северната част на страната. Ето защо ние изпекохме кафетата в Ispirazione Venezia средно, което е по-леко от това, което ще намерите на юг, но все още е достатъчно тъмно. Това придава на Ispirazione Venezia завършен вкус, усещане за киселинност, с нотка на горчивина.
 
 
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Ispirazione Venezia е меко, завършено и деликатно ароматно кафе, което ще ви напомни за кафените зърна, току-що излезли от пещта - ще ви върне назад във времето, в ранните дни на търговията с кафе в Италия. По-лекото му изпичане поддържа нежните аромати, докато развива гъсто тяло. Няма как да пропуснете  отчетливия зърнен аромат в Ispirazione Venezia и онези нотки на сладък карамел, които всички намираме за толкова успокояващи.
 
 
 
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Ispirazione Venezia за система Nespresso.
 
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
 
 
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
56g
 
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ